Powerful in Tools

Info cursus voor logopedisten

De kunst om ANDERS te handelen

Cursus NLP toegepast in de logopedie

Op  dinsdag 4, donderdag  13 en vrijdag 28 november 2014
Deze cursus is helaas gecanceld! Er volgen spoedig nieuwe data voor het voorjaar van 2015.

Als logopedist hecht je veel waarde aan het up to date houden van je vakkennis. Je volgt diverse inhoudelijke bij- en nascholingen op de gebieden waarmee jij affiniteit hebt en waarin jij je wil onderscheiden van je collega’s. Je behandelt patiënten/cliënten met diverse logopedische stoornissen vanuit de nieuwste inzichten, methoden en met de nieuwste materialen. Je investeert continu.

Toch is datgene waarmee jij het uiteindelijk moet doen in de praktijk jouw eigen overtuigingskracht en jouw eigen begeleidingskunde. Om precies dat te zeggen waar je cliënt wat aan heeft, om precies dat te doen waardoor je patiënt gemotiveerd blijft, om precies dat te laten zien waardoor je cliënt begrijpt hoe hij verder moet. Dit bepaald uiteindelijk het succes van jouw behandeling…

NLP-technieken bieden vele tools waarmee je je begeleidingsvaardigheden enorm kunt verbeteren. Zo kun je met een set aan specifieke vragen de vraag achter de hulpvraag  van je patiënt helder krijgen. Een zeer interessant proces dat vaak voor de patiënt zeer verhelderend werkt. Ook maakt het uitvragen van de gewenste doelsituatie op de dieper gelegen (neuro)logische niveaus  duidelijk welke obstakels er verborgen liggen op de weg naar dat doel. Het formuleren van SMART-doelen wordt op deze manier een boeiende reis door een toekomst die jij samen met je patiënt opstelt.

Wil jij ook op deze manier je patiënt helpen om meer vat te krijgen op zijn eigenlijke echte  probleem en zo samen met je patiënt zijn eigen SMART doelen opstellen?

Dan is deze cursus zeer geschikt voor jou. We leren je hoe je patiënten met logopedische problemen op een oplossingsgerichte manier kunt begeleiden, waarbij jouw patiënt verantwoordelijk is voor het opstellen en realiseren van zijn eigen gewenste doel. Hierbij heb jij de rol van procesbegeleider. In diverse praktische oefeningen leer je hoe je met behulp van NLP-principes je communicatie kunt veranderen om de behandeling vraaggestuurd af te stemmen op de wens en de behoefte van je patiënt.

Op deze manier kan er een blijvende positieve verandering in het gedrag van de patiënt optreden, neemt de patiënt meer eigen verantwoordelijkheid voor zijn behandelpad en ben  jij aan het einde van je werkdag energiek en voldaan om zo aan een fijne avond te beginnen.

De training is zodanig van opzet dat je tussen de bijeenkomsten de opgedane inzichten gaat toepassen in de praktijk en de ervaringen kunt inbrengen in de volgende bijeenkomsten. De groepsgrootte kan variëren tussen de 10 en 12 deelnemers.

Wanneer:

Dinsdag 04-11, donderdag 13-11 en vrijdag 28-11-2014

Cursustijd:

van 10.00 uur tot 17.00 uur

Inhoud:

 • Theoretische achtergronden, het NLP-coachingsmodel
 • Vooronderstellingen en principes uit de NLP
 • Leren afstemmen op de ander: rapport
 • Werken met Metamodelvragen
 • Herkennen van overtuigingen onder het (probleem)gedrag
 • Onbewuste processen bewust maken en er effectief gebruik van maken
 • Het geheim van doelen die uitkomen

Waar:

In de gastvriendelijke accommodatie La Source, Strucht 6 in Schin op Geul. www.lasource.nl

Investering:

De cursuskosten zijn 625,- incl btw.

Bij deze kosten zijn inbegrepen:

 • Reader met cursusmateriaal
 • Boek “Een droom met een deadline” door Eelco Wisman t.w.v. 19,95
 • Overheerlijke lunch met warme en koude gerechten
 • Koffie en thee en kleine versnaperingen gedurende de hele dag.

Trainers:

Chantal Jungbauer, logopedist en NLP-Masterpractitioner. Werkzaam als logopedist in de vrijgevestigde praktijk en als NLP-coach.

Hellen Moes, logopedist en NLP-Masterpractitioner. Werkzaam als logopedist in het azM/MUMC, NLP- coach en voice-over.

Deze cursus is geaccrediteerd door stADAP met 21 punten.

Aanmelden kan tot 1 oktober 2014 via Aanmelden trainingen