Powerful in Tools

‘Zal ik jou eens wat zeggen!’

Omgaan met kritiek

Workshop feedback geven en ontvangen.

“Hoe zou hij reageren als ik hem er op zou aanspreken?”
“Nou ja zeg.  Dit is gewoon  een steek onder water en die haalt me helemaal onderuit!”
“Waarom zou ìk er iets van zeggen, dan wordt ie misschien wel boos en dan heb ìk het straks gedaan… ”

Feedback geven en ontvangen!
Iedereen heeft er mee te maken. Of je nu medewerker, klant, hulpverlener of adviseur bent. Iedereen wordt geconfronteerd met situaties als: hoe vertel je je collega dat je niet tevreden bent over diens gedrag of prestaties? Hoe vertel je je client dat hij/zij de afspraken niet nakomt? En zo zijn er oneindig veel werksituaties waarin je geconfronteerd wordt met het spanningsveld om enerzijds de ander te confronteren met diens gedrag en anderzijds het streven om de werkrelatie te verbeteren/goed te houden.

Hoe vaak besluiten we niet om onze mond te houden. Elkaar aanspreken wordt door veel mensen als de meest moeilijke vaardigheid beschouwd. En het is nu juist deze vorm van communicatie die sterk bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling het realiseren van doelen en effectiever, efficiënter en plezieriger samenwerken.

Deze workshop gaat over het waarom van feedback, maar vooral: hoe je feedback geeft en ontvangt. Aan het einde van de workshop durf je te  benoemen wat er speelt, maar houdt je wel rekening met de ander. Want pas als je weet waar de schoen wringt, kun je er wat aan doen! Een goede stap voor een prettige (werk)relatie  waar openheid en respect belangrijk zijn! Dus… kom maar op met die feedback!

Voor wie is deze training ?

Iedereen die met anderen samenwerkt… 

In de workshop ‘Feedback geven en ontvangen’ leer je aan welke voorwaarden feedback moet voldoen om vruchtbare resultaten af te werpen. De leerstof, het uitwisselen van ervaringen en de praktijkgerichte oefeningen helpen jou, jouw collega’s en /of jouw relaties om effectief te reageren op elkaars werk en om prestaties en relaties te verbeteren.

Wat leer je ?

  • Wat is feedback?
  • Wat kan er fout gaan bij feedback geven of ontvangen?
  • Hoe geef en ontvang je feedback op een constructieve manier?
  • Belang van feedback voor een goede communicatie.

Hoe gaan we te werk?

Wij koppelen theoretische inzichten aan jouw concrete praktijksituaties en geven tips en adviezen.  Dit doen wij met het nodige enthousiasme en met bevlogenheid, waarbij we respect en integriteit  voor elkaar centraal stellen. Van jou verwachten wij een gezonde dosis inzet en zelfkritisch vermogen. Uiteraard waarderen wij het zeer als je ons ná afloop ook feedback geeft!

Voor  meer informatie kunt u mailen maar info@pit-trainingen.com