Powerful in Tools

‘Is het nou nog niet genoeg?’

Omgaan met claimende mensen

Workshop communicatietechnieken.

 

  • Hoe komt het dat je zo je best doet om alles goed af te handelen voor je klant, maar dat hij toch steeds weer met een nieuwe eisende vraag komt? Hoe kun jij hier anders mee om gaan?
  • Je hebt alles gedaan zoals was afgesproken en nog loopt het niet zoals iedereen het had verwacht. Nog snel even dit en dan nog snel even dat…Hoe komt het dat jij het steeds wil oplossen? 
  • Je raakt steeds meer ge-irriteerd door die ene klant die steeds weer opnieuw iets te klagen heeft. Je ziet er vreselijk tegenop om opnieuw met hem te moeten onderhandelen. Hoe maak je je eigen grenzen duidelijk?

Communiceren het lijkt zo simpel. Je communiceert altijd. Zodra je in de omgeving van andere mensen bent communiceer je: op je werk, in je gezin, op de straat, bij familie en vrienden. Je gedrag, de toon van je stem, je gezichtsuitdrukking en gebaren vormen het grootste deel van de kwaliteit van je communicatie.

Het is echter ook belangrijk dat datgene wat je wilt communiceren ook zo overkomt bij de ander. Vaak gebeurt het dat we elkaar niet goed begrijpen, omdat de ander vanuit zijn of haar achtergrond, verleden, overtuiging of emoties de boodschap anders interpreteert dan jij  bedoelt.

In deze workshop nemen we je mee in de wereld van  effectieve communicatie en laten we je ervaren hoe het proces van goede afspraken maken met draagvlak verloopt. Ook krijg je inzicht in het proces van grenzen overschrijden en grenzen stellen. Je leert goed contact te maken met jezelf en te communiceren wat jij ervaart om van daaruit de ander te ontmoeten.

Voor wie is deze training ?

Voor  iedereen die inzicht wil krijgen in het proces van onderlinge interacties en vat wil krijgen op de stroefheid in communicatie die ontstaat wanneer de ander over zijn grenzen gaat.  Voor iedereen die achteraf bedenkt wat hij had moeten zeggen, of had kunnen doen en de vervelende interactie de hele nacht herbeleeft waardoor hij de slaap niet kan vatten…

Wat leer je?

Na de training:

  • Kun je heldere afspraken maken;
  • Heb je precies in de gaten wanneer de ander over je grenzen gaat;
  • Kun je dit effectief communiceren;
  • Kun je beter omgaan met je eigen emoties en die van de ander;
  • Kun je bewuster kiezen  

Hoe gaan we te werk?

We wisselen communicatietheorie af met praktijkoefeningen. Deze oefeningen zijn bedoeld om meer bewust te worden  van het eigen communicatiegedrag  en vaardigheden te trainen in de communicatie met de ander.

Voor meer informatie kun je mailen naar info@pit-trainingen.com