Powerful in Tools

‘Je snapt me gewoon niet!’

‘Of ligt het misschien aan mij?’

 Workshop: Handig communiceren kun je leren

  • Hoe komt het dat je collega in een vergadering precies hetzelfde idee heeft als jij, terwijl zijn idee zoveel enthousiaster wordt ontvangen? Wat doet hij anders?
  • Je had toch iedereen geïnformeerd op je afdeling en nu beweert men dat je dat niet zo vertelt hebt! Wat heb je nagelaten of fout gedaan?
  • Je klant raakt geïrriteerd door jouw advies. Je bedoelt het toch goed voor hem?

Communiceren het lijkt zo simpel. Je communiceert altijd. Zodra je in de omgeving van andere mensen bent communiceer je: op je werk, in je gezin, op de straat, bij familie en vrienden. Je gedrag, de toon van je stem, je gezichtsuitdrukking en gebaren vormen het grootste deel van de kwaliteit van je communicatie.

Het is echter ook belangrijk dat datgene wat je wilt communiceren ook zo overkomt bij de ander. Vaak gebeurt het dat we elkaar niet goed begrijpen, omdat de ander vanuit zijn of haar achtergrond, verleden, overtuiging of emoties de boodschap anders interpreteert dan jij  bedoelt.

In deze workshop laten we je zien en ervaren waarom iedereen een eigen interpretatie aan een situatie of gebeurtenis geeft. Je leert je waarneming hierbij te verscherpen en verbale en non-verbale signalen bij jezelf en de ander te herkennen. Daarnaast  leer je jouw boodschap zo duidelijk mogelijk over te brengen.

Voor wie is deze training ?

Iedereen die beter en duidelijker zijn boodschap wil communiceren naar de ander.

Wat leer je?

Na de training:

  • Ben je je bewust van jouw rol in de communicatie met de ander.
  • Heb je inzicht in je eigen verbale en non-verbale communicatie.
  • Word je je bewust van de verschillende interpretatiemogelijkheden van je boodschap.
  • Kun je de reactie van de ander beter plaatsen en je communicatie aanpassen aan de ander;

Hoe gaan we te werk?

We wisselen communicatietheorie af met praktijkoefeningen. Deze oefeningen zijn bedoeld om de bewustwording van het eigen communicatiegedrag teweeg te brengen en om de communicatieve vaardigheden te trainen.

Voor meer informatie kun je mailen naar: info@pit-trainingen.com